Blefaroplàstia


¿Que és la blefaroplàstia o operació de parpelles?La blefaroplàstia, o més coneguda com a cirurgia de parpelles, és una tècnica quirúrgica de oculoplàstia que consisteix en corregir l'excés de greix, pell i músculs de les parpelles superiors i inferiors. Unes característiques que donen una aparença d'envelliment i cansament i fins i tot, poden arribar a afectar a la visió.

La cirurgia de la blefaroplàstia no corregeix arrugues o altres símptomes causats pel pas dels anys, no obstant, encara que en ocasions pugui realitzar-se de forma independent, també pot complementar altres tècniques d’'estètica facial, destinades, per exemple, a corregir la flacciditat o el rejoveniment del rostre, així com l'eliminació de taques.

Blefaroplastia u operación de párpados

¿Qui és el candidat ideal per a una blefaroplàstia?La cirurgia de parpelles o blefaroplàstia està dirigida a aquells pacients que busquen millorar, però no canviar dràsticament, el seu aspecte facial i aparença, ja sigui per motius estètics o altres.

Els pacients que es sometent a aquesta intervenció solen tenir uns 40 anys d'edat o més. Pot haver-hi excepcions en aquells pacients més joves que, per genètica familiar, estiguin més predisposats a tenir bosses.

Si el pacient té un patologia de tiroides, falta de llàgrimes, pressió arterial alta, malalties cardiovasculars, glaucoma o diabetis, ha de consultar al seu oftalmòleg plàstic ocular la viabilitat de realitzar una blefaroplàstia, ja que tals condicions mèdiques podrien suposar algun complicació.

Cirugía de blefaroplastia

Tipus de blefaroplàstiaBlefaroplàstia superior


La blefaroplàstia superior és una cirurgia que es realitza mitjançant unes microincisions sobre el plec natural de les parpelles superiors per eliminar la pell i el greix sobrant causat per l'envelliment. L'objectiu d'aquesta intervenció és retornar a la mirada un aspecte més descansat i rejovenit.

Blefaroplàstia subciliar


La incisió per a la blefaroplàstia subciliar es realitza sobta la línia de les pestanyes. L'objectiu d'aquesta intervenció és reduir les bosses de les parpelles inferiors, eliminant part del greix acumulat que hi ha al seu interior. Aquest abordatge és també idoni en aquells casos que requereixi remoure pell.

S'acostuma a realitzar sota anestesia local amb sedació i no requereix ingrés hospitalari.

Blefaroplàstia inferior


La blefaroplàstia inferior és una cirurgia que serveix per a eliminar una part sobrant de la pell de la parpella inferior.

És l'operació que elimina les bosses dels ulls, i que en alguns casos, fins i tot pot millor els solcs de les ulleres mitjançant una recol·locació del greix, amb l'objectiu d'aconseguir una mirada més clara i juvenil.

Existeixen diferents tècniques per a realitzar aquesta intervenció i l'oftalmòleg especialista haurà de seleccionar la més adequada en funció de les necessitats del pacient.

Blefaroplàstia transconjuntival


La principal diferencia respecte a la blefaroplàstia subciliar és el lloc on es realitza la incisió. Per a una blefaroplàstia transconjuntival el cirurgià realitzarà la incisió entre les parpelles i el globus ocular.

Aquesta tècnica és més comuna en aquells pacients que no tenen una excessiva laxitud a la pell o al múscul de la parpella, i les seves bosses no son molt pronunciades. Està indicada per a pacients més joves.

Un dels avantatges d'aquest procediment és que no es toca la pell durant la cirurgia, i, per tant, no requereix una sutura de la mateixa, la qual cosa implica l'absència d'una cicatriu cutània i una recuperació més ràpida. L'accés per via conjuntival es tanca sense sutura.

Cada cop són més comuns les operacions de blefaroplàstia de tipus inferior. Aquesta operació es realitza amb anestesia local i no es necessari ingrés hospitalari.

Diagnòstic de la blefaroplàstiaA la primera consulta s'avaluen paràmetres clínics necessaris per a una correcta indicació. S'estableix una relació metge-pacient en la que ambdós parts estableixen realitats sobre la patologia i les expectatives. El metge explicarà de forma detallada al pacient en què consisteixen els procediments indicats.

S'avaluarà la posició de la cella.

Es mesuraràn els paràmetres palpebrals per a descartar ptosis palpebra associada.

S'avaluarà la posició palpebral inferior, així com la laxitud associada.

Es farà un examen de la sensibilitat corneal.

Avaluació de la superfície corneal-biomicroscòpia: per descartar l'existència d'alguna patologia ocular (ull sec) que requereixi consideracions especials en la planificació quirúrgica.

Estudi del fons de l'ull.

¿Com és la operació de parpelles?La operació de parpelles o blefaroplàstia té una durada aproximada d'una hora. En el cas de que s'operin les quatre parpelles, el cirurgià oculoplàstic sempre començarà per les parpelles superiors, realitzant una incisió amb la finalitat d'extirpar l'excés de pell i tensar el múscul orbicular.

Quan existeix una excessiva laxitud a les parpelles inferiors, la incisió sol realitzar-se per sota de les pestanyes, amb sutures molt fines que cicatritzen sense problemes i són pràcticament invisibles als 3 mesos després de la intervenció. A més a més de remoure el greix i a vegades pell, es recol·loca la parpella inferior per a disminuir la laxitud de la parpella.

Operación de párpados

Postoperatorio de la blefaroplàstiaEl seu cirurgià plàstic ocular l'hi indicarà la medicació apropiada per a alleujar els primers símptomes de dolor que l'hi poguessin aparèixer. Depenent de les preferències de cada cirurgià, és possible que les primeres 24 hores se l'hi indiqui una oclusió compressiva d'ambdós ulls.

S'acostuma a aplicar una pomada oftalmològica i uns apòsits amb sèrum fisiològic fred per a reduir les molèsties i la inflamació.

Els símptomes principals després de l'operació de parpelles solen ser llagrimeig excessiu, hipersensibilitat a la llum i algun canvi en l'agudesa visual, que remet al cap d'uns dies. El pacient pot tornar a fer vida normal en 2-3 dies. No obstant, fins que no han transcorregut dos mesos després de l'operació, el pacient haurà de protegir el seu rostre amb ulleres de sol grans, així com utilitzar fotoprotector solar de factor elevat.

A més a més, després de la cirurgia es recomana estar deu dies sense utilitzar maquillatge. La blefaroplàstia és un tipus de cirurgia, els resultats de la qual es mantenen durant anys.

Blefaroplàstia: abans i desprésAmb el pas dels anys, la nostra mirada llisa i viva pot perdre claredat per la pèrdua d'elasticitat de la pell, la qual cosa és tradueix en un aparent augment de la pell a les parpelles o l'aparició de bosses de greix a les parpelles inferiors i/o superiors que enfosqueixen i entristeixen l'expressió dels nostres ulls.

En moltes ocasions s'acompanya d'arrugues com són les anomenades potes de gall. En alguns casos, la quantitat de pell sobrant és tal que el nostre camp de visió també pot veure's compromès.

A vegades l'excessiva exposició al sol, algunes malalties de la pell o factors hereditaris poden accelerar aquest procés. En el cas de joves entre 20 o 30 anys que s'operen quan, de manera precoç, apareixen bosses als ulls per raons genètiques. No obstant, amb la blefaroplàstia s'aconsegueixen resultats molt favorables, retornant un aspecte més jove i fresc, amb un efecte perdurable.

En definitiva, es tracta d'una de les cirurgies orbito-palpebrals més demandadas en cirurgia estètica ocular, per a ajudar a rejovenir la mirada.

Párpados superiores caídos

Preu de la blefaroplàstiaEl preu de la blefaroplàstia depèn del tipus de tècnica que l'oftalmòleg especialista (oculoplàstic) valori per a cada pacient. Per tant, després de les proves preoperatòries necessàries i un adequat diagnòstic, la clínica realitzarà un pressupost personalitzat segons el tipus d'intervenció necessària.

Si, a més a més, desitges informació sobre tractaments d'estètica facial no quirúrgics, pots consultar-los a la nostra Unitat de Medicina Estètica Facial i Periocular, que disposa de tècniques per al rejoveniment, la flacciditat facial i l'eliminació de taques.

¡Informa't!


Des de 2.200€ cada ull


Inclou totes les visites postoperatòries fins l'alta mèdica

Finançament fins a 36 mesos sense interessos

6 mesos


Sense interessos

366,66 € / mes

per ull

18 mesos


Sense interessos

122,22 € / mes

per ull

36 mesos


Sense interessos

61,11 € / mes

per ull

* Consultar als nostre centre la comissió d'obertura que es suma únicament a la primera quota.

Preguntes freqüents¿Quin és el especialista més indicat per una cirurgia de blefaroplàstia?

L'oftalmòleg especialitzat en cirurgia plàstica ocular és l'idoni per a aquest tipus d'intervenció. Aquest tipus d’especialista és el metge adequat i amb experiència en cirurgia de parpelles, ja que són precisament ells, els que coneixen amb la més rigorosa exactitud l'anatomia del globus ocular i la funció de les parpelles.

¿Es poden operar les parpelles amb làser?

¿Les ulleres es corregeixen amb la blefaroplàstia?

Si estic operat de lent intraocular, ¿puc realitzar-me una blefaroplàstia?

Si soc usuari de lents de contacte, ¿quan podria tornar a utilitzar-les després de la cirurgia?

¿La blefaroplàstia elimina les potes de gall?

¿Per qué escollir Oftalvist?


Líder indiscutible en cirurgia oftalmològica làser, el Grup Oftalvist compta des de fa més de 30 anys amb les tècniques quirúrgiques més avançades del sector i amb quiròfans exclusius en grans hospitals per a tots els seus tractaments.

Tecnologia de referencia mundial

Tecnologia de referència mundial al teu abast.

quirofano oftalvist

Més de 45 clíniques a España i 18 Unitats Quirúrgiques en grans hospitals.

cirugias oculares en hospital

Més de 42.000 cirurgies a l\'any.

chica prueba ocular

Seguretat, eficàcia i benestar en tots els nostres procediments.

oftalmologos oftalvist

Més de 80 oftalmòlegs especialitzats.

imagen pacientes oftalvist

Més de 84.000 pacients nous ens visiten cada any.

Subscriu-te a la NewsletterVols conèixer l'últim en les tècniques més avançades i consells per a la cura dels teus ulls?


Informació RGPD